KIRŞEHİR / KAMAN - Kaman Halk Eğitimi Merkezi

Duran AFŞİN - Kurum Müdürü

1965’de Çadırlı Hacı Bayram Köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde tamamladı. 1976’da yeni açılan İmam Hatip Lisesinde ortaokul ve lise öğrenimine başladı ve 1983’de ilk mezunlarından oldu. Aynı yıl Diyanet bünyesinde göreve başladı ve 2 yıl bu görevi ifa etti. 1986’de Kırşehir Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünde yüksek öğretimine başladı ve 1988 de mezun oldu. 1989 yılında öğretmenlik görevine Mardin illi Savur ilçesi Armutalan’ı Köyünde başladı . Zorunlu hizmet görevini tamamladıktan sonra Kargın Kızıközü Köyü İlkokulu, İşitme Engelliler İlkokulu, Melikşah İlköğretim okulunda sınıf öğretmeni olarak görev yaptı. 2005 yılında ilçe merkezinde yeni açılan Vali Recep Yazıcıoğlu İlköğretim okulunda kurucu müdür olarak göreve başladı ve 8 yıl bu görevi sürdürdü. 2009-2011 yılları arasında Kaman İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne vekalet etti. 2014-2023 yılları arasında 60. Yıl Şehit Hüsnü Önkal İlkokulunda müdürlük görevine devam etti. 2023 yılında Kaman Halk Eğitimi Merkezine Müdür olarak atanan Duran Afşin, evli ve 4 çocuk babasıdır.